رضا قنبری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان در این نشست با انتقاد از اینکه نوع قوانینی که در حمایت از استارتاپها وجود دارد، هنوز منظم و مشخص نیست، گفت: ما به عنوان پارک علم و فناوری با داشتن 340 شرکت که 140 واحد از آنها استارتاپی اند، در حمایت کردن از این شرکتها مشکل قانونی داریم. وی تصریح کرد: درصد شکست استارتاپهای نوپا بسیار بالاست و حمایتها باید از سوی دولت صورت گیرد و به ما اجازه دهد تا کمکها به این شرکتها بلاعوض باشد و آنها در مسیر رشد قرار گیرند.
قنبری از چندگانگی در دولت در حوزه شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها به عنوان یکی دیگر از مشکلات موجود نام برد و افزود: هم اکنون پارکهای علم و فناوری ذیل وزارت علوم فعالیت میکنند، از طرفی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در حوزه فناوری فعال است و به تازگی مسئولیت اجرای قانون استارتاپها به وزارت ارتباطات واگذار شده؛ بر همین اساس شرکتها در حوزه دانش بنیان باید با چند بخش وارد مذاکره شوند و این مشکلاتی را برای آنها به دنبال دارد. پیشنهاد ما این است که یک دستگاه استانی به طور متمرکز به پاسخگویی این شرکتها بپردازد.
مشکلات و دغدغههای استارتاپها
چندپارگی در متولیان حوزه نوآوری کشور و تمرکز اکوسیستم استارتاپها در تهران از انتقاداتی بود که توسط محمدجواد مشیری، معاون مرکز نوآوری شهری شهرداری مشهد مطرح شد؛ مشیری افزود: مشهد در حوزه استارتاپی جایگاه دوم کشور را دارد اما نسبت به امکانات و اختیارات تهران تفاوتهای زیادی داریم.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیتهای مالی و قانونی در بخشهای دولتی، لازم است حمایت از بخشهای عمومی در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و حتی بهتر است که تولی گری به بخشهای عمومی و خصوصی واگذار شود تا کارها نتیجه مطلوبتری داشته باشد.
علیرضا ناصح، نماینده استارتاپهای مستقر در شرکت آریانا نیز خواستار توجه به استارتاپهای کم برخوردار از جنبه فنی و مالی شد و گفت: ما نیاز به برقراری تعادل بین منابع تهران و مشهد و تمرکززدایی از پایتخت در حوزه استارتاپی داریم؛ مجلس باید بودجه و تسهیلات این حوزه را به شیوه جهت بخشی تقسیم کند تا مجموعه هایی که در تهران با قدرت کار میکنند، تشویق به انجام بخشی از فعالیت خود در مشهد شوند.
ضعف در زیرساخت اطلاعاتی ساختار نوآوری کشور
در ادامه محمدعلی چمنیان عضو هیات رئیسه کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران به ایراد سخن پرداخت؛ او از نحوه ورود سازمان بازرسی به موضوع شرکتهای دانش بنیان انتقاد و اظهار کرد: نحوه برخورد این سازمان با حمایت کنندگان از شرکتهای دانش بنیان مناسب نیست. از طرفی، نقش بخشهای نظامی در سیستم نوآوری اشتباه است و آنها به جای به خدمت گرفتن شرکتهای دانش بنیان، بیشتر با شرکتها رقابت دارند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس پس از شنیدن صحبتهای حضار گفت: خلا قوانین، قوانین مزاحم و یا عدم اجرای قانون را از طریق انجمن شرکتهای دانش بنیان به ما انتقال دهید و ما در راستای حل و فصل آنها و بهبود مسائل مرتبط با مجلس در حوزه استارتاپی تلاش میکنیم.
وی تاکید کرد: هدف مجلس این است که نقاطی که سد راه حرکت استارتاپها و توسعه و درآمدزایی آنها شده را شناسایی کند و تا حد ممکن درصدد رفع آنها برآید. ما به دنبال این هستیم که با کمک ذینفعان، بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و اتحادیه های مربوطه، این نقاط را بررسی کنیم تا در صحن علنی مجلس جایی که نیاز به وضع قانون دارد، قانونگذاری شود و جایی که مشکل وجود دارد، نسبت به هموار کردن مسیر اجرایی اقدام کنیم.
رتبه اول جشنواره شیخ بهایی برای نیانالکترونیک |
---|
قرارگاه حمایت از فعالیتهای اقتصادی |
تمرکز بر فروش اموال مازاد دولتی |
چالش ظرفیت خالی کارخانجات آرد |
حل مشکلات آبی صنایع و معادن خراسان در 1404 |
پیام شما با موفقیت ارسال شد .