هفته پیش و در جلسه علنی شورای شهر مشهد، محمدرضا حیدری رئیس شورا از بدهی 13هزار و 300 میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد خبر داد و گفت «بخش زیادی از طلب شهرداری از دستگاههای دولتی مربوط به درآمدهای پایدار این ارگان است».
اما در حاشیه نهمین دوره نمایشگاه شهر هوشمند فرصتی دست داد تا درباره جزئیات این بدهی از معاون مالی و پشتیبانی شهردار مشهد بپرسیم؛ رضا خواجه نائینی به دنیای اقتصاد میگوید: از مجموع بدهیهای دستگاههای دولتی به شهرداری مشهد، ۵۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به اجرا نکردن تعهدات قانونی و 7800 میلیارد تومان مربوط به درآمدهای حوزه ساختمانی است. او تصریح میکند: بدهی دولت به شهرداری در حوزه اجرا نکردن تعهدات قانونی مربوط به تعهداتی است که دولت در قوانین برنامه و بودجه برای کمک به شهرداریها متقبل شده است؛ مثل یارانه حمل و نقل، کمک به توسعه فضای سبز و...
خواجه نائینی می افزاید: در حوزه درآمدهای ساختمانی شهرداری مشهد هم نهادهای دولتی و نظامی که زمینهای مختلفی داشتهاند و در ادوار گوناگون ساختمانهای اداری در آن بنا کرده و هزینه پروانه و یا پایانکار ساختمانی را نپرداخته اند، این بدهی را ایجاد کرده اند.
معاون مالی شهردار مشهد بیان میکند: در بحث درآمدهای پایدار هم بیشترین سهم بدهیها مربوط به سازمان امور مالیاتی است که با نپرداختن سه درصدهای ارزش افزوده، جرایم رانندگی و درآمدهای ۱۲ در هزار گمرکی به شهرداری، شاید بیش از هزار میلیارد تومان بدهی ایجاد کرده است.
لایحه بودجه 12هزارو 700 میلیاردی شهرداری مشهد
محمدرضا کلایی شهردار مشهد هم در حاشیه نهمین دوره نمایشگاه شهر هوشمند در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره بودجه سال 99 شهرداری میگوید: با تطبیق مواردی که شورای شهر برای در نظر گرفتن بودجه سال آینده درخواست داشته، بودجه 12700 میلیارد تومانی سال 99 شهرداری مشهد به شورای شهر ارائه میشود. او اضافه میکند: بودجه سال 99 شهرداری مشهد بودجه کاملی است و فکر نمی کنم که شورای شهر تغییر زیادی در آن اعمال کند. در مجموع سعی شده سهم 70 درصد عمرانی و 30 درصد بودجه جاری در بودجه سال آینده مشهد حفظ شود درحالیکه بودجه بیشتر شهرداری های کشور 60درصد جاری و 40 درصد عمرانی است اما در شهرداری مشهد سعی کرده ایم سهم بخش عمرانی بیشتر باشد.
پیش بینی درآمد نقدی 4900 میلیاردی شهرداری
خواجه نائینی هم درباره جزئیات لایحه بودجه 99 شهرداری مشهد به دنیای اقتصاد میگوید: در لایحه پیشنهادی شهرداری برای بودجه 99 میزان درآمدهای نقدی 4900 میلیارد تومان درنظرگرفته شده که 900 میلیارد تومان آن درآمدهای پایدار است.
معاون مالی شهردار مشهد اضافه میکند: حدود 5000 میلیارد تومان از درآمدها هم مربوط به واگذاری دارایی های مالی و دارایی های سرمایه ای است که واگذاری داراییهای مالی تقریبا 3500 میلیارد تومان پیش بینی شده است و 50درصد آن از طریق اوراق مشارکت و 50 درصد از طریق وام حاصل خواهد شد.
خواجه نائینی در پاسخ به این سوال که لایحه مالیات بر ارزش افزوده که هفته پیش در مجلس مصوب شد، چه تاثیری بر درآمدهای شهرداری مشهد در سال آینده خواهد داشت میگوید: در این لایحه یک درصد به سهم شهرداریها از ارزش افزوده اضافه شده و این سهم به 4 درصد رسیده است. به نظر میرسد در درآمدهای پایدار شهرداریها افزایش 10 درصدی را شاهد باشیم اما نکته اینجاست که درآمدهای پایدار شهرداری حدود 20 تا 30 درصد درآمدها را شامل میشود و رقم قابل توجهی نیست لذا افزایش این بخش درآمدها چندان روی مجموع درآمدهای شهرداری مشهد اثرگذار نیست.
معاون مالی شهردار مشهد تصریح میکند: در لایحه مالیات بر ارزش افزوده مصوب مجلس، عوارضی که از هتلها اخذ میکردیم و در مشهد سهم قابل توجهی را به خود اختصاص میداد، حذف شده است.
لزوم تجدیدنظر در سهم خراسان رضوی از بودجه |
---|
جزئیات خسارت حادثه اسلامقلعه |
روایت عدم اهلیت تصمیمسازان |
احتمال کاهش معاملات مسکن در ماههای آینده |
درآمد نیمه اول سال؛ 2322 میلیارد تومان |
پیام شما با موفقیت ارسال شد .