مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی اعلام کرد

درآمد نیمه اول سال؛ 2322 میلیارد تومان

۱۴ مهر ۱۳۹۹ کد خبر : 2604
دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- طبق برنامه ابلاغی به خراسان رضوی، درآمد مصوب این استان در سال جاری 6000 میلیارد تومان است و برای تحقق این درآمد، در نیمه اول امسال باید حداقل 3000 میلیارد تومان درآمد وصول میشد اما به گفته مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی، در 6 ماهه اول سال، 2322 میلیارد تومان درآمد وصول شده است.

حسین امیررحیمی در توضیح این موضوع به دنیای اقتصاد میگوید: طبق آمار ما، تا پایان شهریورماه، 2322 میلیارد تومان درآمد در خراسان رضوی وصول شده و تقریبا 680 میلیارد تومان از برنامه مصوب عقب هستیم که معادل 22.7 درصد است؛ بنابراین در 6 ماهه اول سال، 27 درصد کمتر از برنامه مصوب، وصول درآمد داشته ایم.

امیررحیمی در عین حال خاطرنشان میکند: میزان درآمد وصولی در مدت مشابه پارسال 1841 میلیارد تومان بود و این بدان معناست که امسال نسبت به 6 ماهه پارسال، 26 درصد رشد درآمدی داشته ایم.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی با بیان اینکه 90 درصد درآمدهای استان را مالیات و اجزای آن تشکیل میدهد، تصریح میکند: با توجه به تورم موجود، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد کارکنان عواملی هستند که در شرایط کرونا هم افزایش می یابند اما مالیات واحدهای تولیدی و صنایع که مالیات بر عملکرد و سود شرکتهاست، کاهش داشته است.

2119 میلیارد تومان درآمد مالیاتی در 6 ماهه

امیررحیمی 5394 میلیارد تومان از درآمدهای مصوب امسال خراسان رضوی را مربوط به حوزه مالیات میداند و میگوید: درآمد مالیاتی مصوب خراسان رضوی برای 6 ماهه امسال 2697 میلیارد تومان بوده و میزان وصولی 2119 میلیارد تومان بوده است و این بدان معناست که 21.4 درصد کمتر از مصوب در این بخش درآمد داشته ایم. البته درصد کسری درآمد مالیاتی ما کمتر از کسری مجموع درآمدهای استان است و این یعنی در حوزه مالیاتی موفقتر از سایر درآمدها عمل کرده ایم.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی در توضیح مجموع درآمدهای غیرمالیاتی استان در نیمه نخست امسال اظهار میکند: این درآمدها شامل؛ درآمد حاصل از فروش خدمات و کالا توسط دولت، درآمد حاصل از جرایم و خسارات، درآمد حاصل از مالکیت دولت و درآمدهای متفرقه است که مجموع مصوب شده آن برای سال جاری 612 میلیارد تومان است و طبق این برنامه، در 6 ماه باید 306 میلیارد تومان وصولی میداشتیم اما وصولی درآمد این بخش 203 میلیارد تومان بوده که 33.6 کمتر از مبلغ مصوب بوده است؛ البته نسبت به سال 98، 9 درصد بیشتر وصولی داشته‌ایم اما چون بودجه ای که برای ما درنظر گرفته شده، بالا بوده است، عملا باعث شده در مجموع درآمدهای غیرمالیاتی ضعیفتر از درآمدهای مالیاتی عمل کنیم.

امیررحیمی با بیان اینکه چند دلیل برای پیش بینی بهبود درآمدهای استان وجود دارد، میگوید: نخستین موضوع، مهلت‌هایی است که سازمان مالیاتی و دستگاههای کسب درآمد دولت به خاطر شرایط کرونا به فعالان اقتصادی داده اند که اکثرا پایان شهریورماه به اتمام رسیده و ما منتظر وصول این مبالغ هستیم. مهلت اظهارنامه مالیاتی تا سال گذشته تا تیرماه بود و امسال تسلیم اظهارنامه ها تا شهریورماه انجام گرفته و پیش بینی میکنیم که مهر و آبان درآمد مالیاتی بیشتری داشته باشیم؛ البته این مبالغ کسری 26 درصدی درآمد استان را جبران نمیکند.

افزایش 32 درصدی درآمد مصوب خراسان رضوی

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان رضوی درآمد مصوب استان در سال گذشته را 4543 میلیارد تومان و میزان وصول درآمدها را 4336 میلیارد تومان اعلام و ابراز میکند: در سال 98،  4.5 درصد کسری درآمد داشتیم اما امسال درآمد مصوب استان 32 درصد افزایش یافته است.

امیررحیمی خاطرنشان میکند: طی تحقیقی که سال گذشته انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که برای اولین بار رشد درآمدی که برای خراسان رضوی درنظر گرفته شده، از متوسط کشور کمتر است؛ در 10 سال گذشته متوسط درآمد مصوب استان بیش از متوسط کشوری بود اما امسال در پیش بینی اولیه درآمدهای کل کشور به طور متوسط 26 درصد رشد کرده و درآمد استان در قانون بودجه 24.5 درصد رشد کرده است. در مطالعه ای که انجام شد ظرفیت مالیات ستانی خراسان رضوی هم بررسی شد و بر آن مبنا، ابتدا 5600 میلیارد تومان درآمد برای این استان هدفگذاری شد اما در ادامه، ردیفهای درآمدی مشخصی اضافه شد که ارتباطی به عملکرد سنوات گذشته ندارد؛ به طور مثال، در درآمدهای جرایم بخشی از جرایم ملی بود که امسال استانی شده است.

 

دنیای اقتصاد خراسان آخرین ویرایش : ۱۴ مهر ۱۳۹۹, ۱۴:۳۵


نظر سنجی دنیای اقتصاد

اخبار تصویری

پیشخوان خبر

یادداشت ها