اهمیت منابع انسانی در صنعت کشور

۲۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر : 2784
منابع انسانی در هر سازمان و مجموعه‌ای مهمترین عامل تسهیل کننده، بی‌بدیل و زیربنائی در امر مهم توسعه است. با توجه به پیشرفت در حوزه تکنولوژی، منابع انسانی کارآمد می‌تواند در تحقق توسعه اقتصادی و صنعتی نقشی اثربخش ایفا کند. اگر بگوییم اصلی‌ترین دلیل سند استراتژیک، منابع انسانی توانمند و لایق است، سخن به گزاف نگفته‌ایم.

در راه رسیدن به مزیت رقابتی در دنیای پویا و متغیر امروز کارکرد منابع انسانی را نمی‌توان با هیچ عنصر دیگری عوض کرد. مدیران و تصمیم‌گیران حوزه صنعت کشور اکنون چاره‌ای جز استفاده و گزینش نیروهای خلاق، کارآمد و فرصت‌طلب به منظور تبدیل چالش‌ها و تهدیدهای رقابتی به فرصت‌های اثربخش ندارند. منابع انسانی یا بهتر بگوییم سرمایه فکری اصلی‌ترین و اساسی‌ترین رکن تحقق اهداف عالیه از پیش تعیین شده است که در دسته دارائی نامشهود سازمانی قرار می‌گیرد و با هیچ یک از دیگر امکانات و دارایی‌های منقول و غیرمنقول قابل قیاس نیست. جهان امروز به‌واسطه رشد روزافزون علم و دانش و فناوری تکنولوژی تبدیل به دهکده جهانی بدون توقف و پویا در حرکت رو به جلو شده که تنها با نیروی انسانی ماهر، با انگیزه و مجهز به علم روز می‌توان در آن دوام آورد.

به منظور تطابق موقعیت‌ها و امکانات مجموعه با چالش‌ها و تغییرات فضای رقابتی، فضای کسب‌وکار صنعتی کشور نیاز به نیروی انسانی متخصص و متبحر دارد که برجستگی اهمیت این موضوع را می‌توان با ورود اصطلاحات و واژه‌هایی نظیر منابع انسانی بین‌المللی یا منابع انسانی دیجیتالی در ادبیات این حوزه بیشتر درک کرد.

برای ارتقا و بهبود فعالیت صنعتی کشور نیاز به انتخاب درست نیروی انسانی، آموزش توامان و پرورش ایشان به همراه آموزش مستمر و نیز مشارکت آنها در تصمیم‌گیری به منظور ضمانت اجرای بیشتر تصمیمات وجود ندارد.

به‌طور خلاصه می‌توان مشکلات و چالش‌های پیش روی صنعت کشور را در: عدم ثبات نرخ ارز، رکود اقتصادی، تورم افسارگسیخته و نیز تحریم‌های ظالمانه خلاصه کرد. مرتفع کردن همه این مشکلات نیازمند به‌کارگیری ابزارها و زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های متفاوت است که اهمیت منابع انسانی متخصص و متعهد را صدچندان می‌کند که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم جهش اقتصادی، به نظر امری بنیادین و قابل اعتنا است.

به نظر نگارنده تدوین، طراحی و تنظیم نقشه راه و سند راهبردی در حوزه صنعت کشور از اساسی‌ترین چالش‌های پیش روست که این موضوع را می‌توان با وجود نیروی انسانی آگاه و خبره به سرانجام رساند وآن را عملیاتی کرد.

در خاتمه یادآور می‌شود دستیابی و تسط به فناوری نوین، ضامن رشد و توسعه و نیز بقا صنعت حال حاضر ایران در فضای رو به رشد بین‌المللی است که قطعا این مهم با پرورش و انتخاب نیروی متبحر انسانی که قابلیت همسوئی تکنولوژی و به‌کارگیری آن در راستای تحقق اهداف کلان تبیین شده را داشته باشد، امکان‌پذیر است.

علی فروغی، دکترای تخصصی مدیریت دولتی

دنیای اقتصاد خراسان آخرین ویرایش : ۲۵ آبان ۱۴۰۰, ۱۱:۴۷


نظر سنجی دنیای اقتصاد

اخبار تصویری

پیشخوان خبر

یادداشت ها